Nicaragua4Daagse in Delft

Van 15 – 18 mei organiseert stedenband Delft-Esteli in samenwerking met de Nicaragua Karavaan en SOSNicaragua-Holanda op diverse locaties in Delft de Nicaragua4Daagse.

“De directe aanleiding is de nog steeds slechte politieke situatie in Nicaragua. We besteden hieraan aandacht o.a. met het theater ‘Bacanal Chipote’ over angst voor gevangenschap en erger. Maar ook willen we sprankjes hoop laten zien: we organiseren op verzoek van Nicaraguanen in Nederland workshops over ‘Verbindende dialoog’ en de ‘Global Goals’. Verder laten we ook iets zien van het ‘normale’ leven in Nicaragua, met een film op vrijdag en een heus Nicaraguafestival op het Agathaplein op zaterdag. En last but not least gaan we een muurschildering opknappen en verfraaien met mozaïek. Hieraan kunnen alle Delftenaren meehelpen.”

Dag 1 (woensdag 15 mei): Laboratorium van de hoop met workshops.
10.30-13.00: ‘Verbindende communicatie‘
14.00-17.00: ‘Global goals en Nicaragua’
Locatie: Delft voor Elkaar, Van Bleyswijckstraat 91, 2e verdieping.
Max. 20 deelnemers. Deelname gratis.
Meer informatie en aanmelden hier

Dag 2 (donderdag 16 mei): Rietveld Theater, Rietveld 49.
20.30-22.30 Optreden Nicaraguaanse theatergroep Lleca Teatro, met het stuk ‘Bacanal Chipote – Dansen op de Doden‘ over de angst om te worden opgepakt en gemarteld door de dictatuur in Nicaragua. Met nagesprek.
Toegang €7,50 (Delftpas € 2,50)

Dag 3 (vrijdag 17 mei): Dagelijks leven in Nicaragua
16.45 Film Karla’s Arrival in Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, gevolgd door een nagesprek met de regisseur Koen Suidgeest en een Nicaraguaanse borrel.
Toegang €10,-

Dag 4 (zaterdag 18 mei): Nicaraguafestival op het Agathaplein.
10.30 – 17.00: Informatiekramen, kinderspelletjes, werelddoelenspel, proeverij van koffie uit Estelí, inleefatelier Nicaragua en mozaïek maken dat later wordt geïntegreerd in de bestaande muurschildering.

Zien we je deze week in Delft? 💙

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *