Afsluitende voorstelling in Amsterdam groot succes!

De laatste voorstelling van protest theaterstuk Bacanal Chipote, op vrijdag 21 juni in het Plein Theater in Amsterdam, was een groot succes. Niet alleen zat de zaal bijna helemaal vol, maar ook heeft de live uitzending die de toneelgroep van het stuk op Facebook maakte meer dan 20.000 mensen bereikt (grotendeels in Nicaragua), waar gretig meegekeken werd met het veelbesproken stuk. 

Bijkomstig geluk was de vrijlating bijna 90% van de politieke gevangenen twee weken voor de laatste voorstelling, waarmee er ook door verschillende politieke gevangenen zelf op social media aandacht gevraagd werd voor het toneelstuk. “Dit raakt mij tot op het bot,” schreef één van hen bijvoorbeeld tijdens de live uitzending, “bedankt dat jullie de buitensporigheden van dit regime zichtbaar maken.”

In het stuk legt de groep op rauwe wijze de onrechten en buitennissigheden van een corrupt en dictoriaal systeem bloot, waarmee zij aandacht vragen voor de mensenrechtenschendingen die in Nicaragua plaatsgevonden hebben (en nog altijd plaatsvinden). Tijdens de laatste voorstelling werd de dictator door zijn eigen paramilitair afgezet en symbolisch van zijn haardos ontdaan, terwijl het publiek eindelijk kon lachen om het vallen van de wrede man, die “IK ben de supreme!” bleef sputteren terwijl hij steeds kaler werd…

De Nicaragua Karavaan bedankt Lleca Teatro en de voltallige cast van Bacanal Chipote voor hun ongelofelijke inzet! 

Hier kunt u de live uitzending van Bacanal Chipote op Facebook terugkijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *