Concert Jandir Rodriguez

Jandir Rodriguez’ liedjes staan bekend als dé protestmuziek van de huidige crisis in Nicaragua. In augustus trad hij op in een volle Cinetol zaal in Amsterdam en een volle theaterzaal in Wageningen. Er waren ook veel Nicaraguaanse vluchtelingen in het publiek die nu in verschillende AZC’s verspreid zijn in Nederland. Jandir is 25 jaar en zelf ook vluchteling. Toen de protesten uitbraken studeerde hij medicijnen in Managua, de hoofdstad. Ook hij ging de straat op om vredig te protesteren voor een beter Nicaragua. Helaas heeft hij daarom het land moeten ontvluchten. Tijdens zijn tour door Europa bezocht hij ook Nederland. Hij schrijft zijn liedjes zelf. Deze gaan voornamelijk over de strijd van hem en zijn mede-studenten voor een beter en vrij Nicaragua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *