‘2030 Nicaragua NOW’ Workshop

Tijdens deze workshop, die op maat gemaakt kan worden om beter aan te sluiten bij jou beoogde publiek, leren deelnemers over de Global Goals en worden ze aangezet tot denken over wat ze in Nederland of Nicaragua kunnen doen voor een gelijkere, eerlijkere en duurzamere wereld en maatschappij.

In het eerste gedeelte van de workshop leren de deelnemers over de Global Goals en hun toepassing. Daarna vertellen wij kort over Nicaragua aan de hand van de stemmen van de sociale bewegingen in Nicaragua. In het tweede gedeelte van de workshop passen de deelnemers hun opgedane kennis over de Global Goals en Nicaragua toe door in groepjes acties te bedenken. Daarna kiezen we samen het mooiste en meest realistische idee uit om verder uit te werken – zij het voor Nederland, of voor Nicaragua!

  • Workshop duur: 2 uur.
  • Benodigdheden: een ruimte met tafel, stoelen en een beamer. Voor lesmateriaal zorgen wij zelf.
  • Aantal deelnemers: 6 – 25.
  • Workshops kunnen in het Nederlands en Engels gegeven worden.

NB: Het is niet nodig om voorkennis te hebben van de Global Goals of Nicaragua om mee te doen. Tijdens de workshop leer je gaandeweg meer hierover.

Ook hebben we een rondreizende ‘2030 Nicaragua NOW’ fototentoonstelling beschikbaar die goed aansluit bij de workshop. Met ongeveer 15 foto’s van de situatie in Nicaragua maken we de koppeling tot de bijbehorende duurzame doelen.

Ge├»nteresseerd in de ‘2030 Nicaragua NOW’ workshop en/of fototentoonstelling voor jou (solidariteits)groep, organisatie, of beweging?

Neem dan contact met ons op via nicaraguakaravaan@gmail.com

Op 10 oktober 2019 vindt er van 18.00-20.00 een workshop plaats op het International Institute for Social Studies in Den Haag. Meld je nu aan!